Frukostbullar

20 stycken

Ingredienser

5 dl vatten
2 msk potatismjöl
50 g jäst
1 dl havrekli
3 msk Dansukker Brödsirap
1 tsk salt
ca 1 liter Manitoba Cream vetemjöl
potatismjöl

 

Blanda vatten och potatismjöl i en kastrull och koka upp. Ställ åt sidan för att svalna av till 37°. Smula jästen i en skål och häll på den avsvalnade deg vätskan. Rör tills jästen löst sig. Tillsätt havrekli, brödsirap och salt. Arbeta in mjöl tills degen släpper skålens kanter. Låt jäsa under bakduk i 30 minuter. Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta den smidig. Forma degen till en rulle som delas i 20 lika stora bitar. Doppa ena sidan av bulle bitarna i potatismjöl och lägg på plåt med bakplåtspapper. Mjölsidan skall vara upp. Låt jäsa i 30 minuter. Grädda bullarna mitt i ugnen i 225° i cirka 15 minuter. Låt svalna på galler UTAN bakduk.

 

Receptet är framtaget av

Dansukker

SIDOR PÅ WWW.LUNCHTAJM.SE

ANNONSER

www.ekotajm.se

Receptportalen