Jordgubbspaj

10-12 bitar

Ingredienser

Pajskal
100 g smör eller margarin
3 dl vetemjöl
150 g mandelmassa
1 msk vatten

Fyllning
1 1/2 dl vispgrädde
3 gelatinblad
2 äggulor
1 dl Dansukker Vit Sirap
250 g kesella
1 tsk Dansukker Vaniljsocker med äkta vanilj
1/2-1 l jordgubbar

Garnering
citronmeliss

 

Hacka samman matfettet, mjölet och mandelmassan. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt samman till en deg. Ställ kallt i 15 minuter. Sätt ugnen på 175o.

Tryck ut degen i en form ca 27 cm i diameter. Grädda jordgubbspajen mitt i ugnen 20 minuter. Låt svalna.

Lägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten. Vispa grädden till fast skum.

Sjud äggulorna och sirapen på svag värme tills degen tjocknat. Krama ur gelatinbladen och rör ned dem i äggkrämen tillsammans med kesellan och vaniljsockret. Låt svalna. Vänd försiktigt i den vispade grädden 

Fyll det kalla pajskalet med fyllningen. Skölj och ansa jordgubbarna. Lägg dem på fyllningen. Garnera jordgubbspajen med citronmeliss.

 

Receptet är framtaget av

Dansukker

SIDOR PÅ WWW.LUNCHTAJM.SE

ANNONSER

www.ekotajm.se

Receptportalen