Kolapaj med nötter

ca 10 port

Ingredienser

Deg
3 1/2 dl vetemjöl
2 msk Dansukker Farinsocker 
100 g smör eller margarin
1 msk olja
1 äggula
3 msk kallt vatten

Fyllning
1 1/2 dl Dansukker Ljust Muscovadoråsocker
1 1/2 dl Dansukker Cane Syrup
1 1/2 dl vispgrädde
2 tsk kakaopulver
1 msk Dansukker Vaniljsocker Fairtrade
75 g smör eller margarin
200 g nötter, gärna olika sorter

Garnering
Vispad grädde
Dansukker Flor med chokladsmak

 

Arbeta samman ingredienserna till degen, gärna i matberedare. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, cirka 28 cm i diameter. Nagga med en gaffel. Grädda mitt i ugnen i 250° i 10 minuter. Låt skalet svalna i formen. Blanda alla ingredienser till fyllningen utom matfett och nötter i en kastrull och sjud tills det tjocknat, cirka 10 minuter. Rör om då och då. Ta kastrullen bort från värmen och rör i matfettet. Tillsätt nötterna. Häll upp fyllningen i skalet. Ställ i kylen i 3 timmar för att stelna. Ta bort kanten på formen och garnera pajen med vispad grädde. Dofta över lite chokladflor.

 

Receptet är framtaget av

Dansukker

SIDOR PÅ WWW.LUNCHTAJM.SE

ANNONSER

www.ekotajm.se

Receptportalen