Matsnäckor

40 stycken

Ingredienser

50 g jäst
5 dl minimjölk
1/2 dl Dansukker Fibrex
3 msk Dansukker Brödsirap
2 tsk salt
1/2 dl sesamfrön
3/4 dl flytande margarin
ca 13 dl vetemjöl

Fyllning
1 dl riven parmesan
2 dl riven Västerbottenost
2 dl hackade, färska örtkryddor

Pensling
ägg

Garnering
flingsalt 
sesamfrön

 

Smula jästen i en skål. Värm mjölken till 37° och häll över jästen. Rör tills jästen löst sig. Tillsättfibrexsirap, salt, sesamfrön och margarin. Arbeta in mjölet, lite i sänder, tills degen släpper skålens kanter. Låt jäsa under duk i 30 minuter. Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta den smidig. Dela degen i två delar som kavlas ut till rektanglar, ca 1 cm tjocka. Strö osten och örtkryddorna över degbitarna och rulla samman från långsidan. Skär varje längd i 20 bitar och lägg på plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa under duk i ca 30 minuter. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö på flingsalt och sesamfrön. Grädda mitt i ugnen i 225° i ca 15 minuter.

 

Receptet är framtaget av

Dansukker

SIDOR PÅ WWW.LUNCHTAJM.SE

ANNONSER

www.ekotajm.se

Receptportalen