Portionscheesecake med hallontopp

4 portioner

Ingredienser

100 g krossade digestivekex
1/2 dl Dansukker Farinsocker
1 msk Dansukker Vaniljsocker Fairtrade
1/2 dl hackade hasselnötter, kan uteslutas
75 g smält smör eller margarin

Fyllning
3 dl vispgrädde
1/2 dl tropisk nektar
1 dl Dansukker Gelésocker Multi
1 dl kesella

Topping
4 dl hallon
2 dl vatten
2 dl Dansukker Gelésocker Multi

Blanda samman ingredienserna till bottnen och tryck ut i formar. Ställ i kylskåp för att stelna.
Blanda grädde, nektar och gelésocker i en kastrull och koka blandningen i en halv minut. Låt svalna något innan kesellan blandas i. Bre ut fyllningen i formen och ställ i kylskåp för att stelna.
Fördela hallonen på fyllningen i formarna. Blanda ingredienserna till toppingen i en kastrull och koka i en halv minut. Låt svalna något innan det hälls över fyllningen i formen. Ställ i kylskåp för att stelna.

Hallonen kan bytas ut mot jordgubbar eller blåbär.

 

Receptet är framtaget av

Dansukker

SIDOR PÅ WWW.LUNCHTAJM.SE

ANNONSER

www.ekotajm.se

Receptportalen