Pannkakor med äpplekompott och citrongrädde

4 port

Ingredienser

3 ägg
2 dl mjölk
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1 msk Dansukker Vaniljsocker Fairtrade
2 dl grädde, valfri fetthalt

Kompott
4 äpplen
1 dl vatten
½ dl färskpressad citronsaft
2 dl Dansukker Strösocker
1 msk Dansukker Vaniljsocker Fairtrade
2 krm mald kardemumma

Garnering
1 dl hackade valnötter
1 msk Dansukker Pärlsocker

Citrongrädde
1 1/2 dl vispgrädde
Saft och skal från 1/4 citron
2 tsk Dansukker Florsocker

Smör eller margarin till gräddning 

Börja med att vispa grädden till fast skum. Tillsätt citronsaft och –skal samtflorsocker. Ställ i kylskåp till serveringen. Skala, kärna ur och skär äpplena i bitar. Blanda äpplebitar, vatten, citronsaft och socker i en kastrull och sjud tills äpplebitarna är mjuka. Tillsätt vaniljsocker och kardemumma. Vispa samman ägg och mjölk lätt. Tillsätt vetemjöl, salt och vaniljsocker och blanda väl. Tillsätt grädden och låt stå i 10 minuter. Blanda samman hackade valnötter ochpärlsocker. Grädda tunna pannkakor som läggs upp på assietter. Strö över lite av valnötsblandningen på pannkakorna. Lägg en klick av kompotten och citrongrädden vid sidan om pannkakorna. 

 

Receptet är framtaget av

Dansukker

SIDOR PÅ WWW.LUNCHTAJM.SE

ANNONSER

www.ekotajm.se

Receptportalen