Pannacottarutor med hallon

8-10 portioner

Ingredienser

Botten
200 g digestivekex
2 dl cornflakes
2 msk Dansukker Vaniljsocker Fairtrade
125 g smör eller margarin
200 g ljus choklad

Fyllning
1 liter hallon
1 liter vispgrädde
1/2 dl apelsinjuicekoncentrat
2 1/2 dl Dansukker Gelésocker Multi

Garnering
myntablad

När du blir sugen på något riktigt lättlagat och gott, det behövs ingen ugn.

Klä en form, 20 x 30 cm med plastfilm. Krossa kexen och blanda dem i en skål tillsammans med cornflakes och vaniljsocker. Smält matfettet och häll i skålen. Blanda noga innan blandningen trycks ut i formen. Ställ i kylskåp. Smält chokladen över vattenbad eller på svag effekt i mikro. Pensla chokladen över bottnen. När chokladen stelnat strös hallon över. Koka upp grädde, apelsinjuicekoncentrat och gelésocker och låt koka i en halv minut. Låt svalna något innan det hälls över hallonen. Ställ i kylskåp. Skär i rutor. Garnera med myntablad. God både som dessert eller som kaka till kaffet.

 

Receptet är framtaget av

Dansukker

SIDOR PÅ WWW.LUNCHTAJM.SE

ANNONSER

www.ekotajm.se

Receptportalen