Cesarstugan


Lunchmeny v.15

Måndag Öppet lör-sön

boka bord på 0515-720431 eller besök
www.cesarstugan.se
Tisdag Öppet lör-sön

boka bord på 0515-720431 eller besök
www.cesarstugan.se
Onsdag Öppet lör-sön

boka bord på 0515-720431 eller besök
www.cesarstugan.se
Torsdag Öppet lör-sön

boka bord på 0515-720431 eller besök
www.cesarstugan.se
Fredag Öppet lör-sön

boka bord på 0515-720431 eller besök
www.cesarstugan.se
Lördag Förrätter

Friherrinnans smakfulla långtidstorkade bresaola med frisk honungsmelon & hyvlad lagrad Gårdsost från Påverås Gårdsmejeri – 109 kr

Tjörnbons räkrika skagenröra på kraftigt rågbröd – 119 kr

Statarfruns palsternacksoppa toppad med crèmefraiche - 89 kr

Varmrätter

Soldatens karré på lokalproducerad rapsgris, serveras med varm äppel- & fänkålssallad, äppelcidersås & rostad potatis – 239 kr

Grevinnans senapsbakade laxfilé, serveras med sirapsstekt brysselkål, citronsås & dillkokt potatis – 259 kr

Länsmans lokalproducerad ryggbiff med en klick saltat vitlökssmör, serveras med rostade grönsaker, pepparsås & rostad potatis – 319 kr


Finns Alltid

Gratialistens dubbelpanerade schnitzel av fläskkött med bearnaisesås samt rödvinssås, timjanstekt potatis, ärtor & citron – 249 kr

Husets vegetariska biffar med örtkryddad aioli & valfri potatis från övrig meny – 209 kr

Desserter

Chokladfondant på hallonspegel, serveras med en klick grädde – 99 kr

Vaniljglass med ringlad varm hjortronsylt – 79 kr
Söndag Förrätter

Friherrinnans smakfulla långtidstorkade bresaola med frisk honungsmelon & hyvlad lagrad Gårdsost från Påverås Gårdsmejeri – 109 kr

Tjörnbons räkrika skagenröra på kraftigt rågbröd – 119 kr

Statarfruns palsternacksoppa toppad med crèmefraiche - 89 kr

Varmrätter

Soldatens karré på lokalproducerad rapsgris, serveras med varm äppel- & fänkålssallad, äppelcidersås & rostad potatis – 239 kr

Grevinnans senapsbakade laxfilé, serveras med sirapsstekt brysselkål, citronsås & dillkokt potatis – 259 kr

Länsmans lokalproducerad ryggbiff med en klick saltat vitlökssmör, serveras med rostade grönsaker, pepparsås & rostad potatis – 319 kr


Finns Alltid

Gratialistens dubbelpanerade schnitzel av fläskkött med bearnaisesås samt rödvinssås, timjanstekt potatis, ärtor & citron – 249 kr

Husets vegetariska biffar med örtkryddad aioli & valfri potatis från övrig meny – 209 kr

Desserter

Chokladfondant på hallonspegel, serveras med en klick grädde – 99 kr

Vaniljglass med ringlad varm hjortronsylt – 79 kr

--------------------------------------------------
Ät & Fika i restaurang i sekelskiftes-stil!
Trerätters meny!

Öppet lör-sön kl.11-16 (köket kl.12-15)

Missa inte vårt populära museum som skildrar tidigt 1900-tal med spännande miljöer!

Varmt välkomna!

Á la carte

Sommarmeny 2020

Gäller: onsdag 17 juni - söndag 30 augusti

Öppet onsdag – söndag (mat 12–15, fika 11–16)

 

Varje dag serveras på tallrik från köket:

 

 Cesarstugans grilldoftande sommartallrik – 199 kr

Tallriken innehåller:

Ugnsbakad lax med chili- och ingefäratoppning

Öl- och äpple marinerad fläsksida (långbakad) från utegrisar i Götene

Kycklingfilé i marinad på soltorkad tomat, vitlök

citron- och gräslökssås

rabarbersalsa

Till detta serveras dillkokt färskpotatis

 

Stor salladsbuffé bestående av bland annat Melonsallad, Tomatsallad, Champinjonsallad med kapris och kronärtskocka, pastasallad med rostad paprika och salladsost, potatissallad

Samt bröd från eget bageri och smör

 

Vegetarisk/vegansk sommartallrik – 199 kr

Tallriken innehåller:

Kökets vegetariska biffar på rödbeta, morot, palsternacka

citron- och gräslökssås

rabarbersalsa

Till detta serveras dillkokt färskpotatis

 

Stor salladsbuffé bestående av bland annat Melonsallad, Tomatsallad, Champinjonsallad med kapris och kronärtskocka, pastasallad med rostad paprika och salladsost, potatissallad

Samt bröd från eget bageri och smör

 

À la cartemeny

(Vår salladsbuffé, bröd, kaffe och kaka ingår)

 

Panerad schnitzel med rödvinssås och ugnsrostad timjanpotatis och klassiska tillbehör

Normal (150 g) – 199 kr

Stor (250 g) – 249 kr

 

Laxfjäril toppad med gremoulata, serveras med dill- och romsås samt färsk potatis. – 199 kr

 

Matjessill med gräddfil, gräslök och dillkokt färskpotatis. – 199 kr

 

Vegetarisk schnitzel med tomatsås och ugnsrostad timjanpotatis – 199 kr

 

Barnmeny

Köttbullar i gräddsås, kokt potatis och rårörda lingon – 99 kr

 

Liten panerad schnitzel med rödvinssås och ugnsrostad timjanpotatis. – 99 kr

 

Pannkakor med jordgubbssylt och vispad grädde – 59 kr

 

Om oss

Restaurang i 1800-talsstil med öppna brasor. Använder kött & potatis från lokala gårdar.

Bakar eget bröd på lokalt ekodinkel. Museum som skildrar Sverige förr med 50 vaxfigurer.

Adress
Cesarstugan
Cesarstugan
52194 Falköping
0515-720431

» Webbplats

Öppettider

Alla Dagar 10.00 - 16.00

Karta


OBS! Placering på kartan är automatiskt framtagen och kan ev. innehålla felaktig placering. Kontakta oss så fixar ev. felaktighet.

SIDOR PÅ WWW.LUNCHTAJM.SE

ANNONSER

www.ekotajm.se

Receptportalen