30 st
Ingredienser
100 g jäst
1 dl mjölk
1 dl Dansukker Strösocker
3 ägg
8 dl vetemjöl
400 g smör eller margarin
Kräm
1 ägg
3 msk Dansukker Strösocker
1 msk maizenastärkelse
1 dl mjölk
1 dl grädde
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
Glasyr
2 dl Dansukker Flor med choklad
2-3 tsk vatten
Blanda ägg, socker, maizenastärkelse, mjölk, grädde och vaniljsocker, samtliga ingredienser till krämen, i en kastrull och sjud tills den tjocknat. Ställ åt sidan för att svalna.
Rör samman jäst, mjölk och socker. Tillsätt ägget och därefter mjölet. Kavla ut degen till ca 1,5 cm tjocklek på mjölat bakbord.
Skiva matfettet och lägg det på 2/3 av degen. Vik samman degen i 3 lager.
Kavla ut degen igen och vik den igen, nu på andra ledden, 3 lager. Upprepa ytterligare en gång.
Kavla ut degen tunt och skär den i 30 fyrkanter. Lägg en klick av krämen på varje fyrkant. Vik samman noga och lägg bullarna med skarven nedåt på plåtar. Låt jäsa i 1 timme. Sätt ugnen på 230°.
Grädda fastlagsbullarna mitt i ugnen i 10-12 minuter. Garnera med chokladglasyr.
Receptet är framtaget av
|
 |