Muffins med lök och äpple

cirka 12 stycken

Ingredienser

4 dl grov glutenfri mjölmix
3 dl fin glutenfri mjölmix
1/2 dl Dansukker Fibrex
3 tsk bakpulver
1 tsk salt
1 msk Dansukker Farinsocker Strö
1 dl sesamfrön
1 dl krossat bovete
100-150 g ost, valfri sort, i små tärningar
3 ägg
2 dl filmjölk
1 dl rapsolja
1-2 rödlökar
1-2 äpplen

 

Blanda samtliga torra ingredienser samt osten i en skål. Tillsätt ägg, fil och olja och arbeta till en jämn smet. Lägg smeten i muffinsformar eller i en smord muffinsplåt. Skala löken och skär i klyftor. Dela äpplet, kärna ur det och skär i klyftor. Tryck ner ett par klyftor lök och äpple i varje muffins. Grädda mitt i ugnen i 200 °C i cirka 20 minuter. Låt svalna på galler.

 

Receptet är framtaget av

Dansukker

SIDOR PÅ WWW.LUNCHTAJM.SE

ANNONSER

www.ekotajm.se

Receptportalen