Hallonrutor

ca 30 stycken

Ingredienser

6 ägg
4 dl Dansukker Ekologiskt Rörsocker
200 g finhackade hasselnötter
1/2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 msk Dansukker Vaniljsocker Fairtrade

Garnering
1 påse (100 g) Daimkulor
3 dl vispgrädde
2 msk Dansukker Florsocker
250 g (1/2 liter) färska hallon

 

Klä en långpanna, 25x35 cm med bakplåtspapper. Smöra papperet. Vispa ägg och socker ljust och luftigt. Blanda nöthack, vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker och vänd ner i äggsmeten. Häll upp smeten i långpannan och grädda mitt i ugnen i 175° i cirka 30 minuter. Stjälp upp kakan på ett bakplåtspapper. Dra av papperet den gräddats på. Strö på daimkulorna. Låt svalna. Skär i rutor. Vispa grädden och florsockret till fast skum. Spritsa ut klickar på rutorna. Garnera med hallon. Kakan går utmärkt att frysa innan den garneras. Skall inte hela kakan användas vid ett tillfälle anpassas mängden grädde och hallon efter antalet bitar som används. 

Hallonen kan ersättas av andra bär eller frukter.

 

Receptet är framtaget av

Dansukker

SIDOR PÅ WWW.LUNCHTAJM.SE

ANNONSER