Hallonkladdkaka

cirka 35 bitar

Ingredienser

250 g smör eller margarin
300 g mörk choklad
5 ägg
2 dl Dansukker Mörkt Muscovadoråsocker
1 dl kakao
1 1/4 dl mjölk
1 3/4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
3 msk Dansukker Vaniljsocker Fairtrade
1 liter hallon

Topping
200 g smör eller margarin
300 g choklad, valfri sort
3 dl Dansukker Flor med chokladsmak

 

Smält matfett och choklad i en kastrull på svag värme på spisen. Vispa upp ägg ochmuscovadoråsocker. Tillsätt mjölk och chokladblandning. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten. Häll smeten i en långpanna, 30x40 cm, med smort bakplåtspapper. Strö på hallonen. Grädda mitt i ugnen i 175 °C i cirka 15 minuter. Låt svalna.

Smält matfett och choklad i en kastrull på svag värme på spisen. Rör i flor med chokladsmak. Bre ut toppingen över kakan. Servera gärna lättvispad grädde och hallon till kakan.

Den mörka chokladen kan bytas mot ljus- eller vit choklad. Byt då muscovadoråsockret mot finkornigt strösocker.

 

Receptet är framtaget av

Dansukker

SIDOR PÅ WWW.LUNCHTAJM.SE

ANNONSER