Glutenfri sockerkaka

Ingredienser

3 ägg
2 dl Dansukker Strösocker
2 msk Dansukker Vaniljsocker Fairtrade 
3 dl fin glutenfri mjölmix
2 msk Dansukker Fibrex
1 1/2 tsk bakpulver
75 g flytande margarin
1 dl hett vatten

 

Smörj en springform, cirka 23 cm i diameter, och strö över lite socker. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda samman alla torra ingredienser och vänd ner i smeten tillsamman med margarin och vatten. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i 175 °C i 35-40 minuter. Känn med en sticka att kakan är torr i mitten.

Istället för vaniljsocker kan du smaksätta kakan med kardemumma, kanel, pepparkakskryddor, kakao, rivet skal av citron, lime eller apelsin.

 

Receptet är framtaget av

Dansukker

SIDOR PÅ WWW.LUNCHTAJM.SE

ANNONSER