Ingredienser
300 g russin
200 g fikon
200 g aprikoser
1 1/2 dl konjak eller apelsinjuice
250 g smör eller margarin
1 1/2 dl Dansukker Farinsocker
100 g mandel
100 g hasselnötter
4 ägg
4 dl vetemjöl
Skär frukterna i bitar och blanda med konjaken eller juicen i en skål och låt stå över natten.
Smöra och bröa en avlång form, ca 2 liter. Sätt ugnen på 175°.
Rör matfett och farinsocker pösigt. Rör i äggen, ett i sänder. Tillsätt hälften av mjölet och hälften av fruktblandningen. Tillsätt därefter resterande ingredienser och blanda väl. Häll upp i formen och grädda mitt i ugnen i ca ca 1 1/2 timme. Låt svalna i formen i 10 minuter innan kakan stjälps upp. Servera fruktkakan i tunna skivor, gärna till ett glas sherry.
Receptet är framtaget av
|
 |