Enkel bärkaka

irka 8 portioner

Ingredienser

2 ägg
1 3/4 dl Dansukker Ekologiskt Rörsocker
2 msk Dansukker Vaniljsocker Fairtrade
2 1/2 dl vetemjöl
50 g hackad mandel
2-3 dl bär, t ex blåbär, hallon, krusbär eller körsbär
50-75 g kallt smör eller margarin
1/2 dl Dansukker Pärlsocker

 

Vispa ägg och socker lätt och luftigt. Vänd ner mjöl och mandelhack. Häll smeten i en smord och bröad form, 24 cm i diameter. Strö bären över kakan. Hyvla matfettet över kakan och strö på pärlsockret. Grädda mitt i ugnen i 175 °C i cirka 20 minuter. Extra festligt blir det om du serverar en klick vispad grädde eller vaniljglass till kakan.

 

Receptet är framtaget av

Dansukker

SIDOR PÅ WWW.LUNCHTAJM.SE

ANNONSER