Gräddbullar

cirka 20-25 stycken

Ingredienser

10-15 Smörgåsrån till botten

Marängfyllning 
5 stora äggvitor 
2 msk Dansukker Strösocker
2 gelatinblad

Sockerlag 
2 1/2 dl Dansukker Strösocker
0,75 dl vatten
1 dl Dansukker Glykossirap

Garnering 
200g mörk choklad
1/2 msk matolja
T ex strössel, kokos eller torkade hallon

 

Lägg gelatinbladen i blöt.

Vispa äggvitorna med 2 msk strösocker till ett vitt skum.

Blanda vatten, socker och glykossirap till sockerlagen i en liten kastrull. Låt blandningen koka till 116 °C (använd termometer).

Krama ur gelatinbladen och lös upp i sockerlagen.

Häll den heta sockerlagen över äggvitorna under vispning i en tunn stråle. Fortsätt att vispa på hög hastighet tills marängen kallnat.

Tillsätt valfri smak 
-4 tsk lakritspulver
-4 tsk Dansukker Vaniljsocker 
-4 msk krossade, frystorkade hallon och ev lite röd karamellfärg.

Spritsa fyllningen på de utstansade rånbottnarna, (du kan få ut 2 bottnar per smörgåsrån). Sätt dem i frysen.

Smält chokladen, tillsätt 1/2 msk matolja och doppa gräddbullarna i chokladen.

Strö på valfri garnering, t ex strössel eller kokos.

 

Receptet är framtaget av

Dansukker

SIDOR PÅ WWW.LUNCHTAJM.SE

ANNONSER