Gräddbullar
cirka 20-25 stycken Ingredienser10-15 Smörgåsrån till botten Marängfyllning Sockerlag Garnering Lägg gelatinbladen i blöt. Vispa äggvitorna med 2 msk strösocker till ett vitt skum. Blanda vatten, socker och glykossirap till sockerlagen i en liten kastrull. Låt blandningen koka till 116 °C (använd termometer). Krama ur gelatinbladen och lös upp i sockerlagen. Häll den heta sockerlagen över äggvitorna under vispning i en tunn stråle. Fortsätt att vispa på hög hastighet tills marängen kallnat. Tillsätt valfri smak Spritsa fyllningen på de utstansade rånbottnarna, (du kan få ut 2 bottnar per smörgåsrån). Sätt dem i frysen. Smält chokladen, tillsätt 1/2 msk matolja och doppa gräddbullarna i chokladen. Strö på valfri garnering, t ex strössel eller kokos.
|
![]() |