Chokladtryffelkakor
20 st IngredienserKaka Tryffel Glasering Garnering Vispa ägg och muscovadoråsocker lätt och luftigt. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner i smeten. Rör i margarin och vatten. Häll smeten i smord och bröad avlång form, cirka 1 1/2 liter. Grädda i nedre delen av ugnen i 175° i ca 40 minuter. Känn med en provsticka att kakan är torr i mitten. Blanda choklad, vispgrädde och flor med chokladsmak i en kastrull och sjud på svag värme tills tryffeln tjocknat. Rör i matfettet och vispa tills det svalnat. Blanda samman ingredienserna till glasyren. Skär 10 skivor av kakan. Lägg samman skivorna 2 och 2 med lite tryffel emellan. Dela varje dubbelskiva i 4 bitar. Glasera varje bit med glasyren. Spritsa en ring av tryffel uppe på varje kaka. Blanda samman ingredienserna till garneringen och lägg en klick i mitten.
|
![]() |