Chokladtryffelkakor

20 st

Ingredienser

Kaka
50 g flytande margarin
2 ägg
2 dl Dansukker Ljust Muscovadoråsocker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk Dansukker Vaniljsocker Fairtrade
1 dl vatten

Tryffel
225g mörk choklad
1 1/2 dl vispgrädde
1 1/2 dl Dansukker Flor med chokladsmak
200 g smör eller margarin

Glasering
2 dl Dansukker Flor med chokladsmak
1 msk vatten
1 tsk olja eller flytande margarin

Garnering
1 dl Dansukker Florsocker
2 tsk vatten
1 droppe pepparmintsolja
röd hushållsfärg

 

Vispa ägg och muscovadoråsocker lätt och luftigt. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner i smeten. Rör i margarin och vatten. Häll smeten i smord och bröad avlång form, cirka 1 1/2 liter. Grädda i nedre delen av ugnen i 175° i ca 40 minuter. Känn med en provsticka att kakan är torr i mitten.

Blanda choklad, vispgrädde och flor med chokladsmak i en kastrull och sjud på svag värme tills tryffeln tjocknat. Rör i matfettet och vispa tills det svalnat.

Blanda samman ingredienserna till glasyren.

Skär 10 skivor av kakan. Lägg samman skivorna 2 och 2 med lite tryffel emellan. Dela varje dubbelskiva i 4 bitar. Glasera varje bit med glasyren. Spritsa en ring av tryffel uppe på varje kaka. Blanda samman ingredienserna till garneringen och lägg en klick i mitten.

 

Receptet är framtaget av

Dansukker

SIDOR PÅ WWW.LUNCHTAJM.SE

ANNONSER