ca 30 stycken
Ingredienser
400 g mandelmassa
2 dl Dansukker Finkornigt Strösocker
3 äggvitor
Fyllning
300 g smör eller margarin
2 1/2 dl Dansukker Flor med chokladsmak
2 tsk Dansukker Vaniljsocker med äkta vanilj
3 äggulor
Smaksättning
3 msk Nescafé + 1 1/2 msk hett vatten eller
1-2 msk konjak, punch eller rom eller
rivet skal av 1 apelsin
Garnering
200 g mörk choklad
25 g kokosfett
Riv mandelmassan. Blanda i socker och äggvitor. Klicka ut smeten på plåtar med bakpapper. Jämna till kakorna upptill. Låt stå i rumstemperatur i 30 minuter innan chokladbiskvierna gräddas mitt i ugnen i 175° i ca 15 minuter. Låt kallna på plåten.
Rör matfett, flor och vaniljsocker mjukt. Tillsätt gulorna, en i sänder. Blanda i någon av smaksättningarna. Bred eller spritsa krämen på kakorna. Ställ chokladbiskvierna i frysen i 15 minuter. Smält chokladen och kokosfettet över vattenbad. Doppa fyllningen på kakorna i chokladen. Ställ på galler för att stelna.
Receptet är framtaget av
|
 |