Vetegifflar

cirka 45 stycken

Ingredienser

50 g jäst
3 dl kaffegrädde
1/4 dl Dansukker Vit Sirap
1/2 dl Dansukker Strösocker
2 krm salt
2 krm hjorthornssalt
2 ägg
75 g rumstempererat smör eller margarin
ca 12 dl vetemjöl

Fyllning
125 g smör eller margarin
1 1/2 dl Dansukker Florsocker
100 g mald eller mycket finhackad sötmandel, kan uteslutas 
2 skalade, rivna äpplen

Pensling
uppvispat ägg

Garnering
Dansukker Florsocker
vatten 

 

Börja med att blanda samman ingredienserna till fyllningen. Smula jästen i en skål och rör ut den i lite av grädden. Tillsätt därefter resten av grädden och övriga ingredienser. Kavla ut degen till en avlång platta på mjölat bakbord. Skär eller sporra ut trekanter. Fördela fyllningen på trekanterna och rulla därefter samman dem till gifflar. Lägg gifflarna på plåtar med bakplåtspapper och låt jäsa till dubbel storlek. Pensla med uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen i 225° i cirka 8 minuter. Låt svalna på galler under duk. Rör ut florsocker med lite vatten och glasera gifflarna lite. Går utmärkt att frysa utan glasyr. 

 

Receptet är framtaget av

Dansukker

SIDOR PÅ WWW.LUNCHTAJM.SE

ANNONSER