Vetebullar

cirka 30 stycken

Ingredienser

50 g jäst för söta degar
150 g smör eller margarin 
1/2 liter mjölk
1/2 dl Dansukker Fibrex
1/2 dl sesamfrön
1 1/2 dl Dansukker Strösocker
1 ägg
1-2 tsk mald kardemumma
10 dl fin glutenfri mjölmix

Fyllning alternativ 1
100 g smör eller margarin
1 dl Dansukker Farinsocker
1 msk mald kanel

Alternativ 2
100 g smör eller margarin
1 dl Dansukker Strösocker
1 msk mald kardemumma

Pensling
1 ägg

Garnering
Dansukker Pärlsocker

 

Smula jästen i en skål. Smält matfettet i en kastrull på spisen. Tillsätt mjölken och värm till cirka 37 °C. Häll degspadet i skålen och rör tills jästen löst sig. Häll i fibrex, sesamfrön, strösocker, ägg och kardemumma. Arbeta in mjölet. Lägg bakduk över degen och låt jäsa i 30 minuter. Ta upp degen på mjölat bakbord och kavla ut den till en tunn platta. Blanda samman ingredienserna till vald fyllning och bre denna över degplattan. Rulla samman. Skär rullen i bitar som läggs i pappersformar. Låt jäsa i 30 minuter. Pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker. Grädda mitt i ugnen i 225 °C i cirka 8 minuter. Låt svalna på galler under bakduk. Frys bullarna så fort de svalnat.

 

Receptet är framtaget av

Dansukker

SIDOR PÅ WWW.LUNCHTAJM.SE

ANNONSER