Vetebullar
cirka 30 stycken Ingredienser50 g jäst för söta degar Fyllning alternativ 1 Alternativ 2 Pensling Garnering Smula jästen i en skål. Smält matfettet i en kastrull på spisen. Tillsätt mjölken och värm till cirka 37 °C. Häll degspadet i skålen och rör tills jästen löst sig. Häll i fibrex, sesamfrön, strösocker, ägg och kardemumma. Arbeta in mjölet. Lägg bakduk över degen och låt jäsa i 30 minuter. Ta upp degen på mjölat bakbord och kavla ut den till en tunn platta. Blanda samman ingredienserna till vald fyllning och bre denna över degplattan. Rulla samman. Skär rullen i bitar som läggs i pappersformar. Låt jäsa i 30 minuter. Pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker. Grädda mitt i ugnen i 225 °C i cirka 8 minuter. Låt svalna på galler under bakduk. Frys bullarna så fort de svalnat.
|
![]() |