Kalljästa kanelbullar

Ingredienser

50 g jäst
2 1/2 dl kall mjölk
1/2 dl Dansukker Strösocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
200 g kallt smör eller margarin
9 dl vetemjöl

Fyllning
100 g smör eller margarin
1 dl Dansukker Farinsocker
1 msk mald kanel

Pensling
uppvispat ägg

Garnering
Dansukker Pärlsocker
hackad mandel, kan uteslutas

 

Börja med att blanda samman samtliga ingredienser till fyllningen. Smula jästen i en skål och rör ut den i lite av mjölken. Tillsätt resten av mjölken samt de båda sockersorterna och matfettet. Rör i mjölet och arbeta degen smidig och slät. Kavla ut degen på mjölat bakbord, degen skall vara ganska lös men om den är svår att hantera kan du arbeta in lite mer mjöl, och skär eller sporra ut 8 cm stora kvadrater. Lägg en klick av fyllningen på varje kvadrat och vik sedan upp hörnen mot mitten och tryck till ordentligt. Lägg bullarna i pappersformar och låt jäsa i rumstemperatur i cirka 2 timmar. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö på pärlsocker och hackad mandel grädda mitt i ugnen i 225° i cirka 8 minuter. Låt svalna på galler under duk. Går utmärkt att frysa. 

 

Receptet är framtaget av

Dansukker

SIDOR PÅ WWW.LUNCHTAJM.SE

ANNONSER