ca 25 st
Ingredienser
50 g jäst för söta degar
4 dl fingervarm mjölk
100 g flytande margarin eller smör
1 dl kesella
1 ägg
1/2 tsk salt
1 1/2 dl Dansukker Strösocker
1 tsk kardemumma
ca 12 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Pensling
ägg
Fyllning till Äpplebullar
ca. 100 g äppelbitar
1 msk kanel
100 g marsipan
Fyllning till Marsipanbullar
75 g Dansukker Flor med valfri smak
75 g marsipan
75 g smör eller margarin
Fyllning till Smörkrämsbullar
100 g smör eller margarin
100 g Dansukker Flor med valfri smak
Smula jästen i en skål. Häll på mjölken och rör tills den löst sig. Blanda i ägg, kesella, margarin,socker, salt och kardemumma.
Blanda bakpulvret i hälften av mjölet och tillsätt även detta. Arbeta därefter in mjölet till degen släpper skålens kanter. Låt jäsa under duk i 30 minuter.
Blanda samman ingredienserna till fyllningen. Pröva t ex:
• Äpplebullar
Blanda ca. 100 g äpplebitar med 1 msk kanel och 100 g riven marsipan.
• Marsipanbullar
Rör 75 g Flor med valfri smak med 75 g riven marsipan. Älta samman blandningen med 75 g matfett.
• Smörkrämsbullar
Rör 100 g matfett med 100 g Flor med valfri smak.
Degen kavlas ut till en tunn platta som skäres i 25 fyrkanter. Lägg en klick av fyllningen på vardera degruta. Vik samman och lägg på plåtar med skarven nedåt. Låt jäsa under duk i 30 minuter. Sättt ugnen på 225-250°.
Grädda de fyllda bullarna mitt i ugnen i 10-12 minuter. Låt svalna på galler under duk.
Receptet är framtaget av
|
 |