Fastlagsbullar

ca 25 st

Ingredienser

50 g jäst för söta degar
4 dl fingervarm mjölk
100 g flytande margarin eller smör
1 dl kesella
1 ägg
1/2 tsk salt
1 1/2 dl Dansukker Strösocker
1 tsk kardemumma
ca 12 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Pensling
ägg

Garnering
Dansukker Florsocker

Fyllning
3 dl vispgrädde
100 g mandel
1/2-1 dl Dansukker Florsocker

 

Smula jästen i en skål. Häll på mjölken och rör tills den löst sig. Blanda i ägg, kesella, matfett,socker, salt och kardemumma.

Blanda bakpulvret i hälften av mjölet och tillsätt även detta. Arbeta därefter in mjölet till degen släpper skålens kanter. Låt jäsa under duk i 30 minuter.

Tag upp degen på mjölat bakbord och arbeta den smidig. Dela i 25 bitar som rullas till bullar. Lägg på plåt och låt jäsa under duk i 30 minuter. Sätt ugnen på 225-250°.

Pensla med uppvispat ägg. Grädda fastlagsbullarna mitt i ugnen i ca 10 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.

Skålla, skala och mal mandeln. Vispa grädden till fast skum. Bland i mandel och florsocker. Skär ett lock av bullarna och fördela grädden på underdelarna. Lägg på locken. Dofta över florsocker.

 

Receptet är framtaget av

Dansukker

SIDOR PÅ WWW.LUNCHTAJM.SE

ANNONSER