Danska fastlagsbullar - lite nyttigare

25 st

Ingredienser

50 g jäst för söta degar
4 dl fingervarm mjölk
100 g flytande margarin eller smör
1 dl kesella
1 ägg
1/2 tsk salt
1 1/2 dl Dansukker Strösocker
1 tsk kardemumma
ca 12 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Fyllning
1 dl kesella
3 dl fast äpplemos
2 msk Dansukker Brun Farin
1 tsk kanel

Pensling
ägg

Glasyr
2 dl Dansukker Flor med chokladsmak
2-3 tsk vatten

 

Smula jästen i en skål. Häll på mjölken och rör tills den löst sig. Blanda i ägg, kesella, matfett,socker, salt och kardemumma.

Blanda bakpulvret i hälften av mjölet och tillsätt även detta. Arbeta därefter in mjölet till degen släpper skålens kanter. Låt jäsa under duk i 30 minuter.

Blanda samman kesella, äpplemos, brun farin och kanel, ingredienserna till fyllningen.

Degen kavlas ut till en tunn platta som skäres i 25 fyrkanter. Lägg en klick av fyllningen på vardera degruta. Vik samman och lägg på plåtar med skarven nedåt. Låt jäsa under duk i 30 minuter. Sättt ugnen på 225-250°.

Grädda fastlagsbullarna mitt i ugnen i 10-12 minuter. Låt svalna på galler under duk. Garnera med chokladglasyr.

 

Receptet är framtaget av

Dansukker

SIDOR PÅ WWW.LUNCHTAJM.SE

ANNONSER