Hårda karameller

ca 60 stycken

Ingredienser

3/4 dl Dansukker Florsocker
3 dl Dansukker Strösocker
1 1/2 dl vatten
1 dl Dansukker Glykossirap
1 krm pepparmintsolja eller annan smaksättning
färg 

 

Sikta florsocker på en plåt. Olja ett bakplåtspapper eller godisformar lätt med olja.

Rör ihop socker, vatten och glykossirap i en tjockbottnad kastrull. Koka upp på medelhög värme och koka till en temperatur på 152° eller droppa lite av smeten i ett glas med kallt vatten och känn om konsistensen är den rätta. Ta kastrullen från värmen och rör i smaksättning och färg. Klicka upp smeten på papperet eller häll i formarna. Du kan även göra stora klickar av smeten och trycka fast en halv grillpinne i trä så får du klubbor istället. Vänd bitarna iflorsockret innan de läggs i en burk med tättslutande lock.

 

Receptet är framtaget av

Dansukker

SIDOR PÅ WWW.LUNCHTAJM.SE

ANNONSER