Gelégodis

cirka 40 stycken

Ingredienser

5 dl hallon
3 dl vatten 
1 dl Dansukker Glykossirap
1 1/4 dl Dansukker Strösocker
6 gelatinblad
Dansukker Strösocker att doppa godiset i
olja till formarna 

 

Lägg hallonen i en kastrull och häll på vattnet. Sjud under lock i 10 minuter. Sila bort hallonen. Häll tillbaka hallonvattnet i kastrullen och tillsättglykossirap och socker. Koka på svag värme tills massan håller 122°. Lägg gelatinbladen i blöt i rikligt med vatten i 5 minuter. Tillsätt gelatinbladen till den färdigkokta massan och rör om ordentligt. Låt svalna till 70°. Smörj istärningsformar eller godisformar med olja och häll därefter i den avsvalnade massan. Låt stelna i rumstemperatur. Sätt därefter in formarna i frysen i ett par timmar eftersom det då blir lättare att få ut godisbitarna ur formarna. Doppa godisbitarna i strösocker så fastnar de inte så lätt i varandra. Förvaras torrt i burk med lock.

Hallonen kan ersättas av andra bär som t ex krusbär, blåbär och körsbär.

 

Receptet är framtaget av

Dansukker

SIDOR PÅ WWW.LUNCHTAJM.SE

ANNONSER