Ingredienser
1 dl vispgrädde
1/2 dl vetemjöl
50 g mandel
300 g Dansukker Flor med valfri smak
Koka upp grädde och mjöl under vispning. Låt svalna. Skålla, skala mandlarna och finmal dem. Rör ned dem i mjölblandningen. Arbeta in florsocker tills det blir en smidig smet.
Använd marsipanen till marsipanfigurer, marsipanlimpor eller till praliner.
Förslag på praliner:
1. Ta en halv sats marsipan och smaksätt den med 5 msk rom. Dela marsipanen i 40 bitar som rullas till kulor. Lägg en halv valnötskärna på varje kula. Doppa kulorna i smält choklad.
2. Ta en halv sats marsipan och dela den i 40 bitar. Platta till bitarna, lägg på en liten bit nougat och rulla in den i marsipanen. Doppa bitarna i smält choklad.
3. Ta en tredjedels sats marsipan och blanda den med finhackad, torkad frukt. Rulla små kulor som doppas i smält choklad. Garnera med tunna strimlor av apelsinskal.
4. Ta en tredjedels sats marsipan och rulla den till små kulor. Doppa kulorna i smält choklad. Garnera med kakpynt.
5. Ta en tredjedels sats marsipan och tillsätt 3 msk likör. Forma marsipanen till trekanter och doppa dem i smält, mörk choklad. Garnera med kakpynt.
Receptet är framtaget av
|
 |