Bärtryffel

Ingredienser

150 g bär, t ex svarta vinbär eller hallon
1 dl Dansukker Finkornigt Strösocker
300 g mörk choklad i små bitar
50 g smör eller margarin

Garnering
200 g mörk choklad
200 g hasselnötter

 

Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna. Gnugga bort skalet i en handduk. Hacka nötterna ganska fint. Ställ åt sidan.

Lägg chokladen i en skål. Koka bär och socker i 5 minuter. Passera genom en sil över chokladen. Tillsätt matfettet och rör tills det är en slät massa. Rulla kulor som ställs i kylskåp. Smält chokladen till garneringen över vattenbad och doppa de kalla kulorna. Rulla bärtryffeln i nöthacket.

 

Receptet är framtaget av

Dansukker

SIDOR PÅ WWW.LUNCHTAJM.SE

ANNONSER