Sommarsaft

ca 2 l

Ingredienser

1 l jordgubbar
10 fläderblomsklasar
1 citron i skivor
15 g citronsyra
1 l vatten
1 kg Dansukker Strösocker
1 krm natriumbensoat

 

1. Skölj blomklasarna och jordgubbarna väl. Mosa jordgubbarna. Lägg i en kruka eller stor glasburk. Tillsätt citronskivorna och citronsyran.

2. Koka upp vattnet med sockret. Rör ut natriumbensoat i litet av sockerlagen och häll tillbaka i lagen. Häll lagen över bären och blommorna. Ställ svalt, väl övertäckt i 3 dygn. 

3. Häll upp i silduk och låt självrinna i 30 minuter. Häll upp sommarsaften på varma, väl rengjorda flaskor. Förslut. Förvara sommarsaften kallt. Saften kan även frysas i frysburkar.

 

Receptet är framtaget av

Dansukker

SIDOR PÅ WWW.LUNCHTAJM.SE

ANNONSER