ca 1 1/2 liter saft + 7 dl sylt
Ingredienser
Rårörd jordgubbssaft
2 liter jordgubbar
1 liter kokt, kallt vatten
20 g vinsyra
7-8 dl Dansukker Strösocker per liter avrunnen saft
Ekonomisk jordgubbssylt
De överblivna bären
1/2 kg Dansukker Syltsocker
Rårörd jordgubbssaft
Rensa och skölj bären noga. Skiva dem och lägg dem i en stor skål. Lös vinsyran i vattnet och häll över bären. Täck över skålen och ställ i kylskåp i ett dygn. Slå upp bären i silduk och låt självrinna i 20 minuter. Tag tillvara bären.
Mät saften och tillsätt sockret. Rör tills sockret är helt löst. Häll upp på varma, väl rengjorda flaskor. Saften kan förvaras ett par dagar i kylskåp. Om du vill förlänga hållbarheten går den utmärkt att frysa.
Ekonomisk jordgubbssylt
Blanda bär och syltsocker i en kastrull och koka under omrörning i 3-5 minuter. Ta kastrullen från värmen och skumma noga. Häll upp på varma, väl rengjorda burkar. Förslut. Förvara mörkt och svalt.
Receptet är framtaget av
|
|