Röd vinbärssaft med vanilj

Ingredienser

2 l röda vinbär
8 dl vatten
6 dl Dansukker Strösocker
1 msk Dansukker Vaniljsocker med äkta vanilj
1 krm natriumbensoat

 

Skölj bären i vatten. Lägg dem i en rostfri gryta och häll på vattnet. Koka upp och låt sjuda i 10 minuter under lock.

Mosa bären mot grytans kant. Häll upp bärmassan i en silduk och låt självrinna i 30 minuter.

Häll tillbaka saften i grytan. Tillsätt sockret och sjud i 10 minuter. Tag grytan från plattan. Skumma väl.

Tag upp lite av saften och rör i vaniljsockret och natriumbensoatet i detta. Rör därefter ned det i saften.

Fyll röd vinbärssaft med vanilj på varma, rena flaskor. Förslut. Förvaras kallt.

 

Receptet är framtaget av

Dansukker

SIDOR PÅ WWW.LUNCHTAJM.SE

ANNONSER