Kallrörd saft

2 liter, 1,5 dygn

Ingredienser

3 liter jordgubbar eller hallon
1 1/2 liter kokt, kallt vatten
30 g vinsyra
500 g Dansukker Fruktsocker per liter avrunnen saft
1 krm natriumbensoat

 

Rensa och skölj bären. Mosa eller skiva dem och lägg dem i en skål. Lös vinsyran i vattnet och häll över bären. Täck över skålen och ställ den kallt i 24 timmar. Häll upp i silduk och låt självrinna i 30 minuter. Mät saften och tillsätt fruktsockret. Skumma noga. Tag lite av saften och rör i natriumbensoatet. Häll lösningen i saften. Häll upp på väl rengjorda flaskor, fyll ända upp. Förslut. Förvara kallt. Om saften fryses behövs inget konserveringsmedel.

 

Receptet är framtaget av

Dansukker

SIDOR PÅ WWW.LUNCHTAJM.SE

ANNONSER