Hemlagad ketchup
Ingredienser1 liten gul lök, hackad Hetta upp oljan i en stor stekpanna på medelvärme. Lägg i vitlök och lök och låt mjukna i cirka 3 minuter. Tillsätt kryddor, rör om och låt småputtra på låg värme i cirka 10 minuter. Tillsätt tomater, tomatpuré och vatten och låt koka upp. Koka ner på svag värme i cirka 15–20 minuter, tills ungefär häften av blandningen är kvar. Tillsätt socker, muscovadosirap och vinäger och låt sjuda ytterligare 10 minuter. Låt blandningen svalna och kör därefter till slät konsistens i matberedare eller med en stavmixer. Häll tillbaka ketchupen i pannan och låt koka upp på svag värme. Smaka av med salt och peppar. Häll över på varma och väl rengjorda flaskor eller burkar. Förvarad i kylen håller ketchupen sig i cirka 2 veckor.
|
![]() |