4 port
Ingredienser
600 g viltkött, t ex älg, i 3 mm tjocka skivor
140 g bacon
salt, peppar
smör eller margarin till stekning
2 morötter
2 rödlökar
10 enbär, krossade
1 lagerblad
5 svartpepparkorn
5 kryddpepparkorn
1/2 tsk torkad timjan
Sås
3 dl steksky
2 dl matlagningsgrädde
1 msk vetemjöl
1-2 tsk soja
1 krm salt
1/2 krm mald svartpeppar
2 msk Dansukker Mörkt Muscovadoråsocker
Glaserad brysselkål
300 g brysselkål
2 msk smör eller margarin
2 msk Dansukker Brun Farin
Potatiskakor
4- 6 medelstora potatisar
100 g riven ost
2 ägg
2 msk matlagningsgrädde
2 krm salt
1 krm svartpeppar
1 tsk Dansukker Brun Farin
2 krm torkad timjan
smör eller margarin till formarna
Rårörda lingon
3 dl färska eller frysta lingon
3/4 - 1 dl Dansukker Rörsocker Strö
Lägg en baconskiva på varje köttskiva. Rulla samman. Fäst med tandpetare.
Bryn rulladerna i matfett i en stekgryta. Salta och peppra. Tillsätt morötter och lök samt kryddorna. Häll på 3 dl vatten och sjud under lock i 45 minuter. Tillsätt mer vatten efter hand om så behövs, så att det inte kokar torrt.
Sila stekskyn. Mät upp 3 dl i en kastrull. Tillsätt grädden och koka i 5 minuter utan lock. Rör ut mjölet i lite vatten och red av skyn. Tillsätt muscovadoråsocker, salt, peppar och soja och sjud i 5 minuter.
Glaserad brysselkål
Koka kålen till den är nästa mjuk i lättsaltat vatten. Häll bort vattnet. Bryn kålen i matfett och brun farin. Servera genast.
Potatiskakor
Sätt ugnen på 175°. Smörj 4 ugnseldfasta portionsformar.
Skala potatisarna och riv dem grovt. Blanda äggen med grädden. Tillsätt salt, socker och kryddor. Rör ner den rivna potatisen och osten.
Fördela blandningen i formarna. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter.
Rårörda lingon
Blanda lingon och socker i en skål. Mosa lingonen lätt med en gaffel.
Servera den nygräddade potatiskakan, den nystekta brysselkålen och lingonen till viltrulladerna.
Receptet är framtaget av
|
 |