Viltmeny: Rökt rensteksrulle, Viltrullader och Kanel-Pannacotta
4 port IngredienserRökt rensteksrulle Förrätt: Rökt rensteksrulle med svampkompottVispa sönder ägget i en skål. Tillsätt hälften av mjölken, mjöl, salt och socker och vispa till en slät smet. Blanda i margarinet och resten av mjölken. Stek tunna pannkakor i smord stekpanna. Låt svalna. Blanda samman ingredienserna till fyllningen. Fördela fyllningen på de kalla pannkakorna. Rulla samman. Rensa svampen. Stek svampen i matfett. Tillsätt övriga ingredienser och låt det få ett uppkok. Skär pannkaksrullarna i två bitar och lägg på tallrikar. Fördela svampen. Garnera med någon färsk örtkrydda t ex timjan. Huvudrätt: Viltrullader med glaserad brysselkål, potatiskakor och rårörda lingonLägg en baconskiva på varje köttskiva. Rulla samman. Fäst med tandpetare. Bryn rulladerna i matfett i en stekgryta. Salta och peppra. Tillsätt morötter och lök samt kryddorna. Häll på 3 dl vatten och sjud under lock i 45 minuter. Tillsätt mer vatten efter hand om så behövs, så att det inte kokar torrt. Sila stekskyn. Mät upp 3 dl i en kastrull. Tillsätt grädden och koka i 5 minuter utan lock. Rör ut mjölet i lite vatten och red av skyn. Tillsätt muscovadoråsocker, salt, peppar och soja och sjud i 5 minuter. Glaserad brysselkål Koka kålen till den är nästa mjuk i lättsaltat vatten. Häll bort vattnet. Bryn kålen i matfett och brun farin. Servera genast. Potatiskakor Sätt ugnen på 175°. Smörj 4 ugnseldfasta portionsformar. Skala potatisarna och riv dem grovt. Blanda äggen med grädden. Tillsätt salt,socker och kryddor. Rör ner den rivna potatisen och osten. Fördela blandningen i formarna. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter. Rårörda lingon Blanda lingon och socker i en skål. Mosa lingonen lätt med en gaffel. Servera den nygräddade potatiskakan, den nystekta brysselkålen och lingonen till viltrulladerna. Dessert: Kanel-Pannacotta med rörsockerstekta äppleklyftorKoka upp grädden och kanelen och sjud i 2 minuter. Tag bort kanelen. Lägg igelésockret och koka i 30 sekunder Häll upp i 4 portionsglas. Ställ i kylskåp. Koka upp juice och gelésocker. Låt svalna något. Fördela gelét över den stelnade pannacottan. Ställ i kylskåp tills de skall ätas. Skala, kärna ur och klyfta äpplena. Stek dem knappt mjuka i matfett ochrörsocker. Fördela dem på 4 assietter. Ställ pannacottaglasen vid sidan om. Servera direkt medan äppleklyftorna fortfarande är ljumna.
|
![]() |