Lax med pepparrotssås

4 portioner

Ingredienser

Ca 800 g renskuren laxfilé

Marinering
100 g salt
2 gula lökar

Lag
1 l vatten
1 dl Dansukker Strösocker
1 dl ättika 12%
1 gul lök
2 lagerblad
1 msk svartpepparkorn

Sås
2 dl mini fraiche
2–3 msk riven pepparrot
1 msk Dansukker Florsocker
1 tsk ättiksprit 12%
1/2 dl finhackad gräslök
1/2 dl smörgåskrasse

 

Skär laxen i 2 cm tjocka skivor. Skala och skiva löken och lägg i en kraftig plastpåse. Lägg i laxskivorna och saltet och låt stå i kylskåp i 1 timme.

Blanda samman vatten, strösocker, ättika, lök, lagerblad och svartpepparkorn och koka i 30 minuter under lock. Lägg i laxen och tag grytan från värmen. Låt laxen ligga i tills den kallnat.

Blanda samman mini fraiche, pepparrot, florsocker, ättika, gräslök och smörgåskrasse till såsen. Servera laxen tillsammans med såsen och nykokt färskpotatis.

 

Receptet är framtaget av

Dansukker

SIDOR PÅ WWW.LUNCHTAJM.SE

ANNONSER