4 portioner
Ingredienser
300 g kycklingfilé
1 röd paprika
1 gul paprika
1 purjolök
matfett
8 dl vatten
2 buljongtärningar
50 g pasta
1 krm vitpeppar
1 tsk Dansukker Rörsocker Strö
1 krm cayennepeppar
persilja
Kesellakräm
1 1/2 dl kesella
1/2 dl creme fraiche
1-2 tsk curry
1 krm Dansukker Rörsocker Strö
2 krm salt
Skär kycklingköttet i små bitar. Kärna ur paprikorna. Skölj purjolöken. Strimla parikor och purjolök. Blanda samman kesella, creme fraiche, curry, rörsocker och salt till krämen och ställ i kyl tills servering.
Fräs köttet och grönsakerna i en gryta i lite matfett. Häll på vattnet och buljongtärningarna. Tillsättsocker, vit- och cayennepeppar. Lägg i pastan och koka soppan tills pastan är färdig.
Klipp över persilja. Fördela soppan i 4 tallrikar och lägg en klick av krämen i varje.
Receptet är framtaget av
|
 |