Kyckling och pastasoppa

4 portioner

Ingredienser

300 g kycklingfilé
1 röd paprika
1 gul paprika
1 purjolök
matfett
8 dl vatten
2 buljongtärningar
50 g pasta
1 krm vitpeppar
1 tsk Dansukker Rörsocker Strö
1 krm cayennepeppar
persilja

Kesellakräm
1 1/2 dl kesella
1/2 dl creme fraiche
1-2 tsk curry
1 krm Dansukker Rörsocker Strö
2 krm salt

 

Skär kycklingköttet i små bitar. Kärna ur paprikorna. Skölj purjolöken. Strimla parikor och purjolök. Blanda samman kesella, creme fraiche, curry, rörsocker och salt till krämen och ställ i kyl tills servering.

Fräs köttet och grönsakerna i en gryta i lite matfett. Häll på vattnet och buljongtärningarna. Tillsättsocker, vit- och cayennepeppar. Lägg i pastan och koka soppan tills pastan är färdig.

Klipp över persilja. Fördela soppan i 4 tallrikar och lägg en klick av krämen i varje.

 

Receptet är framtaget av

Dansukker

SIDOR PÅ WWW.LUNCHTAJM.SE

ANNONSER