Gravad rådjursfilé med lingonmarmelad

4 pers

Ingredienser

500 g rådjursfilé
1 1/2 msk salt
1 1/2 msk Dansukker Strösocker
2 tsk grovkrossad svartpeppar
1 tsk torkad basilika
1 tsk torkad oregano

Lingonmarmelad
1 apelsin
1 1/2 dl Dansukker Brun Farin
150 g färska eller frysta lingon
1 msk Cointreau

 

Putsa köttet. Blanda samman salt, socker, peppar och örtkryddor och gnid in i köttet. Lägg köttet i tjock plastpåse och låt grava i 2 dygn i kylskåp.

Tvätta apelsinen noga, använd helst obesprutad. Skär det yttersta gula skalet i tunna strimlor. Koka skalet mjukt i lite vatten. Låt svalna. Skär hinnfria klyftor av apelsinen.

Blanda apelsinklyftorna, lingonen och farinet i en kastrull och koka i 15 minuter. Tillsätt likören och apelsinskalet. Låt svalna.

Servera köttet, skuret i tunna skivor, tillsammans med lingonmarmeladen. Garnera gärna med en kvist färska örter t ex timjan.

 

Receptet är framtaget av

Dansukker

SIDOR PÅ WWW.LUNCHTAJM.SE

ANNONSER