Glaserade laxspett

4 pers

Ingredienser

4- 600 g laxfilé
200 g stora, skalade räkor
salt, peppar
2 msk olja
träspett

Glasyr
1 -2 msk finhackad basilika
saft från 1 citron
1/2 dl Dansukker Ljus Sirap
1-2 tsk sambal oelek

Kryddsmör
75 g smör
1 msk finhackad dill
1 msk finhackad basilika
1 msk finhackad persilja
1 msk finrivet citronskal
1 tsk Dansukker Florsocker

 

Börja med kryddsmöret, blanda samman samtliga ingredienser. Gör en rulle eller spritsa ut toppar och ställ i kylen till serveringen. Fortsätt med glasyren, blanda samtliga ingredienser i en kastrull och koka upp. Skär laxen i kuber. Trä laxbitarna och räkorna på träspett. Salta och peppra. Pensla spetten med olja och grilla i 6-7 minuter. Pensla spetten med glasyren och grilla i ytterligare ett par minuter. 

Lägg upp spetten på tallrikar och häll resten av glasyren på spetten. Servera med till exempel kokt potatis, sallad, tomater, citron och kryddsmöret.

 

Receptet är framtaget av

Dansukker

SIDOR PÅ WWW.LUNCHTAJM.SE

ANNONSER