Fylld köttfärslimpa

4-6 portioner

Ingredienser

1⁄2 dl Dansukker Fibrex
11⁄2 dl mjölk, valfri fetthalt
1 tsk salt
2 krm vitpeppar
1 ägg
2 msk dijonsenap
2 msk Dansukker Cane Syrup/Rörsockersirap
500 g blandfärs

Fyllning
400 g färskost med vitlökssmak
21⁄2 dl purjolök, finstrimlad
1 vitlöksklyfta, riven eller finhackad
1 msk röd chili, finhackad
150 g rökt skinka i skivor

Skysås
2 dl rött vin
1 dl vatten
3 msk kalvfond
1 msk Dansukker Cane Syrup/Rörsockersirap
3 färska timjankvistar
1 vitlöksklyfta, skivad
2 tsk maizena redning
25 g smör

 

Lägg fibrexen i en skål och häll på mjölken. Låt stå i 5 minuter. Rör i salt, peppar, ägg, senap ochsirap. Tillsätt färsen och blanda väl.

Fyllning
Rör osten smidig i en skål. Blanda i purjolök, vitlök och chili.

Bred ut färsen till en platta, cirka 25x35 cm. Lägg skinkan ovanpå färsen och bred på ostfyllningen. Rulla samman till en längd. Lägg i en smord form och baka färslimpan i mitten av ugnen, 175° i cirka 45 minuter.

Sås
Blanda samman vin, vatten, fond, sirap, timjan och vitlök och sjud under lock i 5 minuter. Lös redningen i lite vatten och red av skyn. Lägg i smöret och rör tills det smält.

 

Receptet är framtaget av

Dansukker

SIDOR PÅ WWW.LUNCHTAJM.SE

ANNONSER