Fläskfilé med madeirasås och ugnsbakade grönsaker

6 port

Ingredienser

6- 800 g fläskfilé

Grönsaksröra
200 g färska champinjoner
4-6 potatisar i klyftor
2 rödlökar i klyftor
3 morötter i bitar
2 paprikor i bitar, valfri färg
1 squash i skivor
2 msk färsk timjan
2 msk färsk oregano
2 msk olja
1 msk Dansukker Farinsocker
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
1 dl pinjekärnor eller solroskärnor

Sås
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk olja
3/4 dl balsamvinäger
3 msk Dansukker Farinsocker
1 1/2 dl madeira
3 msk kalvfond
3 dl vatten
1 msk potatismjöl
salt, peppar

 

Blanda champinjoner, potatis, rödlök, morötter, paprika, squash, timjan, oregano, olja, farin, salt, svartpeppar och pinjekärnor till grönsaksröran i en långpanna och baka mitt i ugnen i 175° i ca 30 minuter.

Skala och hacka lök och vitlök. Fräs i olja i en gryta. Tillsätt farinet och låt detta fräsa med. Häll försiktigt i vinäger och vin och låt koka samman i ett par minuter. Tillsätt fond och vatten och låt koka i ytterligare någon minut. Sila eventuellt bort lökhacket. Red av med potatismjöl utrört i lite vatten. Smaka av med salt och peppar.

Ansa köttet och skär det i 3-4 cm tjocka skivor. Stek köttet på båda sidor. Salta och peppra. Servera med grönsaksblandningen och såsen.

 

Receptet är framtaget av

Dansukker

SIDOR PÅ WWW.LUNCHTAJM.SE

ANNONSER