6 port
Ingredienser
6- 800 g fläskfilé
Grönsaksröra
200 g färska champinjoner
4-6 potatisar i klyftor
2 rödlökar i klyftor
3 morötter i bitar
2 paprikor i bitar, valfri färg
1 squash i skivor
2 msk färsk timjan
2 msk färsk oregano
2 msk olja
1 msk Dansukker Farinsocker
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
1 dl pinjekärnor eller solroskärnor
Sås
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk olja
3/4 dl balsamvinäger
3 msk Dansukker Farinsocker
1 1/2 dl madeira
3 msk kalvfond
3 dl vatten
1 msk potatismjöl
salt, peppar
Blanda champinjoner, potatis, rödlök, morötter, paprika, squash, timjan, oregano, olja, farin, salt, svartpeppar och pinjekärnor till grönsaksröran i en långpanna och baka mitt i ugnen i 175° i ca 30 minuter.
Skala och hacka lök och vitlök. Fräs i olja i en gryta. Tillsätt farinet och låt detta fräsa med. Häll försiktigt i vinäger och vin och låt koka samman i ett par minuter. Tillsätt fond och vatten och låt koka i ytterligare någon minut. Sila eventuellt bort lökhacket. Red av med potatismjöl utrört i lite vatten. Smaka av med salt och peppar.
Ansa köttet och skär det i 3-4 cm tjocka skivor. Stek köttet på båda sidor. Salta och peppra. Servera med grönsaksblandningen och såsen.
Receptet är framtaget av
|
 |