Fläskfilé i senapsås med lök och svamp

4 portioner

Ingredienser

500 g fläskfilé
8 schalottenlökar
200 g champinjoner
smör eller margarin
salt, peppar

Sås
2 msk dijonsenap
1 msk Dansukker Rörsocker Strö
1 dl matlagningsgrädde
2 tsk dragon
2 dl creme fraiche

 

Skiva champinjonerna. Skala lökarna. Stek dem i matfett. Tag upp från stekpannan.

Skär fläskfilén i 2 cm tjocka skivor. Stek dem i matfettet. Salta och peppra.

Lägg lök och champinjoner i pannan med köttet och tillsätt grädde, senap, rörsocker och dragon och sjud i 15 minuter. Tillsätt creme fraichen och låt det åter sjuda i ett par minuter.

Servera med sallad, kokt ris, pasta eller potatis och gärna någon kokt grönsak som t ex bönor eller broccolli.

 

Receptet är framtaget av

Dansukker

SIDOR PÅ WWW.LUNCHTAJM.SE

ANNONSER