Citron och vitlökschiliräkor med saffransris

4 portioner

Ingredienser

2 portioner ris
1 kuvert saffran
20 g smör eller margarin
350 g stora räkor, gärna tigerräkor
2 rivna eller finhackade vitlöksklyftor
1 bunt finstrimlad salladslök
1 tsk färsk, finriven ingefära
1 liten hackad röd chili
saft av 1/2 citron
2 msk Dansukker Mörkt Muscovadoråsocker
2 msk vitvinsvinäger, gärna balsamvinäger
2 msk thailändsk fisksås
2 msk vatten
3 msk färsk, finhackad koriander

 

Koka riset med saffranet. Smält matfettet i en panna. Lägg i räkorna och bräsera dem 1 minut. Blanda i tigerräkor, vitlök, salladslök, ingefära, chili, citron, muscovadoråsocker, balsamvinäger, fisksås och vatten och koka samman 2–3 minuter. Tillsätt koriandern. Fyll fyra små koppar eller skålar med det nykokta riset och vänd dem upp och ner på fyra
tallrikar. Ta bort skålarna. Fördela räkorna runt riset. 

Servera genast.

 

Receptet är framtaget av

Dansukker

SIDOR PÅ WWW.LUNCHTAJM.SE

ANNONSER