Ceviche med ananasjuice

4 portioner

Ingredienser

200 g lax
200 g vit fisk
eller
400 g fisk med fast kött, t ex kolja, torsk eller sej

Marinad
1 hackad schalottenlök eller finskuren gräslök
1 dl ananasjuice
Saft och skal av 1 lime
1/2 hackad grön chili
1 msk Dansukker Rörsocker Strö
1 tsk hackad persilja
1 tsk salt
1/2 tsk peppar

Garnering
1/2 dl kokosflagor

 

Rensa fisken genom att ta bort skinnet och benen. Skär den i 1x1 cm stora tärningar. Rör ihop schalottenlök, ananasjuice, lime, chili, rörsocker, persilja, salt och peppar till en marinad. Häll marinaden över fisken. Låt fisken stå i kylen i minst 1 timme och högst 5 timmar före servering. Lägg upp i cocktailglas och strö över kokosflagorna strax före servering.

I Sydamerika, där rätten har sitt ursprung, serveras ceviche med majskolvar, sallad och kokt sötpotatis. Fisken kan också stekas hastigt i het panna före servering.

 

Receptet är framtaget av

Dansukker

SIDOR PÅ WWW.LUNCHTAJM.SE

ANNONSER