4 portioner
Ingredienser
4 hackade schalottenlökar
2 medelstora potatisar
2 msk olja
2 tsk Dansukker Rörsocker Strö
7 1/2 dl vatten
2 tärningar grönsaksbuljong
200 g färsk eller fryst broccoli
4 dl mjölk
Salt och peppar
Skala potatisarna, skär dem i bitar och bryn dem i olja i en gryta tillsammans med löken. Tillsättsocker, vatten och buljongtärningar. Låt soppan koka i 10 minuter. Lägg i broccolin och koka i ytterligare 5 minuter. Mixa soppan slät. Tillsätt mjölk. Smaka av med salt och peppar.
Strax före servering vispar du upp soppan med hand- eller elvisp så att den blir skummig. Servera med matmuffins eller nyrostade skivor av baguette, som du brett med pesto och creme fraiche. Om du serverar soppan som förrätt räcker det med halva mängden. Om du vill kan du byta ut broccolin mot blomkål.
Receptet är framtaget av
|
 |