Dinkelbitar

ca 20 stycken

Ingredienser

50 g jäst 
6 dl ljummet vatten 
2 msk Dansukker Brödsirap 
2 tsk salt 
3 msk olja 
1 tsk mald kummin 
2 dl dinkelflingor 
1/2 dl linfrö 
2 dl manitoba mjöl 
12 dl siktat dinkelmjöl

 

Smula jästen i en skål. Tillsätt vattnet och rör tills jästen löst sig. Blanda i sirap, salt, olja, kummin, flingor och frön. Arbeta in mjölet. Häll upp degen, den är ganska lös, på mjölat bakbord och platta ut den till ett par centimeter tjock platta. Strö mjöl över degen och lägg på en bakduk. Låt jäsa i 1 timme. Sätt ugnen på 250°. Skär degen i trekanter som läggs på plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i cirka 15 minuter. låt svalna på galler.

 

Receptet är framtaget av

Dansukker

SIDOR PÅ WWW.LUNCHTAJM.SE

ANNONSER