4 portioner
Ingredienser
Pesto
1/2 l ruccolablad
1 tsk kapris
1 dl olja – gärna olivolja
2 tsk Dansukker Florsocker
2 tsk vitvinsvinäger, gärna vit balsamvinäger
1 vitlöksklyfta
50 g pinjenötter eller valnötter
2 msk ströbröd eller brödsmulor
Salt och peppar
Bandpasta
1–2 zucchini
2 msk olivolja
500 g fettuccine
1 1/2 l vatten
Salt och peppar
Pesto
Lägg ruccola, kapris, olivolja, florsocker, balsamvinäger, vitlök, valnötter, ströbröd och salt och peppar i en mixer och mixa till en jämn massa. Peston håller sig ungefär en vecka i kylen.
Bandpasta
Skär zucchinin i cirka 1/2 cm tjocka skivor. Stek zucchiniskivorna på båda sidor i olivolja i varm stekpanna tills de får färg. Smaka av med salt och peppar. Koka pastan ”al dente” i lättsaltat vatten med lite olja. Häll av vattnet. Blanda pastan med hälften av peston och den stekta zucchinin. Häll resten av peston over pastan vid serveringen. Det går också bra att använda andra sorters pasta.
Du kan göra en smalare variant av peston genom att byta ut hälften av oljan mot vatten.
Receptet är framtaget av
|
 |