Asiatisk dijon och muscovadolax

4 portioner

Ingredienser

4 bitar (cirka 500 g) laxfilé 
4 msk Dansukker Muscovadosirap 
2 msk grovkornig senap 
1 msk dijonsenap 
1 msk vit misopasta (pasta av sojabönor) 
1 msk risvinäger 
2 tsk ljus soja 
1 vitlöksklyfta, hackad

 

Blanda muscovadosirap, senap, misopasta, vinäger, soja och vitlök i en skål. Lägg i laxfiléerna och låt marinera i minst 30 minuter.

Placera laxen i en ugnsfast form och tillaga ugn i ca 10 minuter på 200 °C. Det går även bra att grilla laxfiléerna, men tänk då på att torka bort överflödig glaze från fisken innan grillningen.

 

Receptet är framtaget av

Dansukker

SIDOR PÅ WWW.LUNCHTAJM.SE

ANNONSER