Tomatpaj

ca 6 port

Ingredienser

Pajdeg
150 g smör eller margarin
1 1/2 dl grahamsmjöl
1 1/2 dl vetemjöl
1 msk kallt vatten

Fyllning
400 g cocktail tomater
2-3 gula lökar
2 msk flytande margarin
2 tsk Dansukker Farinsocker
3 msk tomatpuré
1 msk Dansukker Cane Syrup
1-2 vitlöksklyftor (kan uteslutas)
1 msk hackad, färsk oregano
2 msk hackad, färsk basilika
1/2 tsk salt
1-2 tsk Sambal Oelek
4 dl riven Västerbottenost
2 dl vispgrädde

 

Arbeta samman ingredienserna till pajdegen. Tryck ut degen i en pajform, cirka 28 cm i diameter. Nagga. Låt vila i kylskåp i 30 minuter. Förgrädda skalet i 225° i cirka 10 minuter.

Skala och hacka löken. Fräs löken i matfettet tillsammans med farinsockret. Tillsätt tomatpuré,sirap, vitlök, örtkryddor samt salt och sambal oelek. Smaka av och tillsätt eventuellt mer kryddor. Lägg ett lager ost i botten på pajskalet. Bre ut fyllningen ovanpå osten. Lägg på tomaterna. Strö över resterande ost. Häll på grädden. Grädda mitt i ugnen i cirka 15 minuter. Servera en fräsch sallad till pajen.

 

Receptet är framtaget av

Dansukker

SIDOR PÅ WWW.LUNCHTAJM.SE

ANNONSER