Räk och sparrispaj

6 portioner

Ingredienser

100 g glutenfri mjölmix
1/4 dl Dansukker Fibrex 
1/2 dl sesamfrön
75 g smör eller margarin
3 msk kallt vatten

Fyllning
1 kg räkor 70/90 med skal
200 g sparris i bitar
2 dl finstrimlad purjolök
1/2 dl Dansukker Fibrex
3 ägg
3 dl grädde
2 dl riven mild ost
1/2-1 tsk salt
2-3 krm vitpeppar

 

Arbeta samman ingredienserna till pajdegen. Låt vila i kylskåp i minst 30 minuter. Tryck ut degen i 6 portionsformar eller en större form. Nagga. Förgrädda mitt i ugnen i 200 °C i 10 minuter. Skala räkorna och fördela dem i formarna. Fördela sparris och purjolök i formarna. Blanda samman resten av ingredienserna och fördela i formarna. Grädda mitt i ugnen i cirka 20 minuter. Servera en fräsch sallad till.

 

Receptet är framtaget av

Dansukker

SIDOR PÅ WWW.LUNCHTAJM.SE

ANNONSER